Was genau ist Cherry?

Was genau ist Cherry?

Sherry stammt aus dem Gebiet zwischen den Orten Jerez de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda und El Puerto de Santa Maria in Andalusien. Nur Weine aus dieser Region dürfen offiziell als Sherry bezeichnet werden. Hergestellt wird Sherry aus den Trauben der alten weißen Rebsorte Palomino Fino.

Welche Farbe hat Sherry?

Die Farbe entwickelt sich je nach Alterung von bernsteinfarbenem Goldton über hellbraun bis hin zu mahagonifarben. Die Übergangsstadien werden als Fino Pasada, Fino-Amontillado und Amontillado-Fino bezeichnet. Das zarte und pikante Aroma erinnert an Haselnüsse und Mandeln.

Welche Sherry Sorten gibt es?

Bedeutendste Sherry Typen:

  • Manzanilla:
  • wird im Solera-System „biologisch“ Ausgebaut. Rebsorte: 100\% Palomino.
  • Fino:
  • wird im Solera-System „biologisch“ Ausgebaut. Rebsorte: 100\% Palomino.
  • Oloroso:
  • wird im Solera-System „oxidativ“ Ausgebaut.
  • Amontillado:
  • wird im Solera-System zuerst „biologisch“ Ausgebaut.
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What is the meaning of Amontillado?

An amontillado. Amontillado ( Spanish pronunciation: [amontiˈjaðo]) is a variety of sherry wine characterised by being darker than fino but lighter than oloroso.

Why is the cask of Amontillado not humorous?

„The Cask of Amontillado“ by Edgar Allan Poe contains an abundance of irony. However, „The Cask of Amontillado“ isn’t humorous because the irony is very dark, dramatic, and tragic. First, the irony in „The Cask of Amontillado“ is very dark.

What makes Amontillado wine so special?

Amontillado is a very unique wine due to its dual aging process: first under the veil of flor, typical of Fino and Manzanilla, followed by a period in which the flor disappears and the wine is exposed to oxidation. Made from palomino grapes, this fusion of aging processes makes the Amontillado wines extraordinarily complex and intriguing.

What is the difference between amontillado and Fino?

Without the layer of flor, amontillado must be fortified to approximately 17.5\% alcohol so that it does not oxidise too quickly. After the additional fortification, Amontillado oxidises slowly, exposed to oxygen through the slightly porous American or Canadian oak casks, and gains a darker colour and richer flavour than fino.

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